Reacties van omwonenden

Veel steun voor initiatief Platform Bewoners Arnhemse Centrumring 

Veel leden die zich via het mailadres hebben aangemeld – inmiddels al meer dan 100! – zijn de ‘stroperigheid van de Arnhemse politiek’ meer dan beu zo laten ze in reacties weten. Hieronder wat ingekort enkele reacties.

Spookrijders
“Buiten het geregeld te hard rijden is de Weerdjesstraat helaas ook te vaak het terrein voor verkeer wat vanaf de Nieuwstraat helaas spookrijdend richting het Roermondsplein probeert te rijden En verkeer wat ook geregeld via verkeerde kruispunten van bijvoorbeeld de Rodenburgstraat spookrijdend hun weg zoekt naar de Rijnkade. Ook valt het mij op dat auto’s in de avonduren helemaal niet stoppen voor de stoplichten en gewoon doorrijden. Doordat ik bovengenoemde dagelijks zie, steun ik jullie platform en hebben jullie mijn stem om ook aan te bieden in de strijd voor een veiligere binnenstad.”

Nachtmerrie

“Bedankt voor de uitgebreide flyer over dit initiatief! Ik sluit me heel graag en met volle overtuiging aan bij het platform. Het lawaai van de Weerdjesstraat/racebaan is een nachtmerrie en de luchtkwaliteit in het centrum is beduidend slechter dan in andere delen van de stad.”

Een ondernemer

“Hoewel ik geen bewoner ben, wil ik toch graag lid worden”, reageert een ondernemer aan de ring. “Mijn winkel is gevestigd aan de centrumring en ik zie dagelijks de gekste verkeerssituaties. Hoge snelheden (vooral sinds het verdwijnen van de flitspaal). Tegen het verkeer in rijden. Fietsen en brommen in voetgangersgebieden (stoepen bestaan helaas niet meer). Handhaving van de maximum snelheid kan op vele manieren en zou enorm helpen. Nu is het wachten op een schokkend ongeluk en dan komt er waarschijnlijk wel actie.”

Beter monitoren en handhaven

“Ik vond uw flyer in mijn brievenbus. Graag sluit ik mij aan als lid van het platform. Het plaatsen van flitsers en mogelijk trajectcontrole als eerste stap lijkt mij een prima plan. Ik vraag mij echter wel af of het direct ook streven naar maximaal 30 kilometer per uur op een ringweg de meeste medestanders oplevert. Ik weet dat Parijs dit onlangs, ondanks gemor, heeft ingevoerd maar persoonlijk zou ik vooral willen pleiten voor het beter monitoren en handhaven van snelheid en geluidsoverlast, waarbij trajectcontrole mij daartoe de meeste zekerheid lijkt te geven.”

Alleen maar erger

“We trekken nu al jaren aan de bel bij het gemeentebestuur, maar zonder enig resultaat. Wat een laks gemeentebestuur. Ze laten de bewoners in de steek. De overlast van het verkeer (snelheid en lawaai) wordt alleen maar erger. Vooral in de avonduren en ’s nachts, want dan hebben ze vrij baan.”

Westervoortsedijk wil ook meedoen

“Las zojuist het artikel over de centrumring. Wij wonen sinds juli 2020 in het gebouw De Driegasthuizen aan de Westervoortsedijk en kunnen niet buiten zitten op het balkon door de herrie van het verkeer. Ze rijden hier ook veel harder dan is toegestaan. En veel uitstoot fijnstof enzovoort. Kan dit ook bij het plan betrokken worden?”

IJssellaan

“Wij ervaren dezelfde problemen op de IJssellaan. Wat het ook is, er wordt niks opgelost of we zitten met halfbakken oplossingen.
De racebaan is zeer actief en HANDHAVEN gebeurt ook al niet.” Wellicht kunnen we elkaar ondersteunen.”

Stroperigheid

“Ik ben zeer blij met het door u ondernomen initiatief.  De overlast op de centrumring is al jaren een doorn in mijn oog. Wat je ook onderneemt, je loopt aan tegen door u genoemde problemen als laksheid, stroperigheid en gebrek aan daadkracht.  De dames en heren ambtenaren geven je nog net niet het gevoel dat je niet moet ‘zeuren’. Mijn ervaring is: als eenling bereik je niets, vandaar dat ik me graag aansluit als lid van het platform.”